Eerste symptomen zwangerschap

De eerste symptomen bij zwangerschap worden door iedere vrouw anders ervaren en verschillen zelfs per zwangerschap, maar één van de allerbelangrijkste eerste zwangerschapssymptomen is het vertragen of uitblijven van de menstruatiecyclus.
Binnen een week na de conceptie kunnen de eerste symptomen van zwangerschap zich al voordoen, het is echter ook mogelijk dat je een paar weken helemaal niks ervaart terwijl je toch zwanger bent.

Eerst symptomen van zwangerschap zijn o.a.

  • Uitblijven van de menstruatie
  • Gevoelige borsten
  • Misselijkheid
  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn

Een hele bekende is ook:
Meer trek in- of juist afkeer voor bepaald voedsel.
Terwijl je normaal misschien niet het grootste verlangen hebt om augurken en ijs te eten, zullen veel vrouwen een meer verlangen hebben naar bepaalde voedingsmiddelen als ze zwanger zijn. Het eetpatroon van zwangere vrouwen verandert vaak. Dit kan de hele zwangerschap duren, maar dit verschilt per vrouw. Sommige zwangere vrouwen ontwikkelen juist een aversie voor bepaalde soorten voedsel in het begin van de zwangerschap. Ook dit kan gedurende de hele zwangerschap aanhouden! Belangrijkste is dat je een gezond voedingspatroon volgt.
En… hierin zal ook menig zwangere zich herkennen: Vaak moeten plassen
In het begin kan het gebeuren dat je vaker naar het toilet moet dan je gewend bent. De baarmoeder groeit en drukt tegen de blaas aan met als gevolg een frequenter bezoek aan het toilet. Meer weten over de eerste symptomen van zwangerschap?
Neem gerust contact met ons op.

Lees meer