Voor de papa's / partners

Waarom een pagina voor de papa's / partners?

Jullie zijn zwanger! Gefeliciteerd! Dan is het heel goed mogelijk dat jij wel wil weten wat jouw rol kan gaan zijn. Hoe je samen met je vrouw een goede voorbereiding kan hebben op de geboorte van jullie kindje.
Op deze pagina's hebben we informatie gezet die jullie daar mogelijk bij kan helpen.

Door de meeste zwangeren wordt van de papa’s/partners ook een aandeel in de zwangerschap en bevalling verwacht.
Een goede voorbereiding verkleint de kans op teleurstellingen, laat de overgang naar het vaderschap soepeler verlopen en geeft een stevigere basis voor de toekomst. Daarbij komt ook nog dat als je goed voorbereid bent je jouw partner vertrouwen kunt geven en praktisch kunt helpen tijdens een van de grootste overgangen van jullie leven. En wat is er nu mooier dan zo’n gebeurtenis als de komst van jullie kind echt samen te delen?
We weten uit literatuur dat een vader, die zich betrokken opstelt tijdens de zwangerschap en bevalling, langer en intensiever betrokken blijft bij de opvoeding van zijn kinderen. Dit is van belang omdat de invloed van vaders/partners erg belangrijk is bij een aantal ontwikkelingen van het kind. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de taalontwikkeling of het verleggen van grenzen.
Voor de aanstaande moeder is het belangrijk dat haar partner betrokken is. De redenen die moeders noemen, waren zijn aanwezigheid, het teamgevoel, de steun en kracht die hij haar kon geven en het samen beleven van de geboorte van hun kind.

 

Lees meer