Medewerkers de Wieg

Wij, Suzanne Wiersma, Leoni Jansema, Maira Sluiter en Laura de Groot zijn de vaste verloskundigen van Verloskundig Centrum de Wieg. Samen met de assistentes Carin, Conny en Linda staan wij voor jou en jouw partner klaar en begeleiden we jullie tijdens een heel bijzondere periode in jullie leven.

Incidenteel kunnen jullie verloskundige Anouk Ligthart tegenkomen bij vakantie, scholing of ziekte van 1 van de andere verloskundigen.

De actuele inzichten binnen het verloskundig vak verkrijgen we door met regelmaat cursussen, congressen en nascholingen te volgen. Wij vinden toetsing van kwaliteitsnormen van belang en staan daarom ingeschreven in het Landelijk Kwaliteitsregister van verloskundigen en echoscopisten.

Verloskundigen

Suzanne.jpg

Suzanne

 • Ik ben moeder van 2 leuke kinderen.
 • Ik vind shoppen heerlijk, vooral met vriendinnen

Suzanne

Tijdens mijn opleiding aan de HBO-V liep ik stage op Oost 1 van het St Lucas Ziekenhuis te Winschoten, tijdens deze stage kwam ik er achter dat ik toch echt verloskundige wilde worden! Na het afronden van de HBO-V ben ik de verloskundige opleiding gaan doen. Inmiddels werk ik al meer dan 15 jaar met plezier in deze regio.

Naast mijn werk als verloskundige heb ik een gezin, bestaande uit 2 kinderen die naar de basisschool gaan en een man met veel hobby’s.

Zelf mag ik graag sporten, theedrinken en relaxen op de spaarzame momenten die er zijn, met een stukje chocolade.

In mijn werk ben ik serieus en gedreven, maar hou ook erg van een grapje. Bij een bevalling laat ik graag veel over aan de zwangere, zij voelt haar lichaam en weet wat ze moet doen. Daar ondersteun ik bij.

Suzanne
leonie.jpg

Leoni

 • Ik woon samen met mijn vriend
 • Ik breng graag veel tijd door met familie en vrienden

Leoni

Wat mij aanspreekt in de verloskunde is de zelfstandigheid, het medische, het relatief lange en persoonlijke contact met cliënten, het onderdeel mogen zijn van een bijzondere periode in iemands leven en de afwisseling. Geen dag is bij ons hetzelfde. Ik heb een fysiologische kijk op de verloskunde en vind het belangrijk deze fysiologie te bewaken. Rust, eerlijkheid en vertrouwen vind ik van belang. Ik vind het een uitdaging om mijn zorg steeds weer af te stemmen op jullie persoonlijke situatie en wensen. Om goed zicht te krijgen op deze wensen wil ik jullie graag leren kennen. Ik ben nieuwsgierig naar jullie verhaal. Ik ben rustig en bied graag een luisterend oor. Het begeleiden van Centering Pregnancy groepen, wat ik samen met Linda doe, sluit hier mooi bij aan door de extra tijd en aandacht binnen deze manier van zwangerschapsbegeleiding. Mijn doel is dat jullie goed terugkijken op de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd, ongeacht het verloop. Ik houd van dingen regelen. Naast het werken in de praktijk vind ik het leuk om op andere vlakken binnen de verloskunde actief te zijn. Zo zit ik in de stuurgroep van Vita en ben ik betrokken bij de Perinatale Audit Nederland. Ook kun je bij mij terecht voor het plaatsen van een anticonceptie spiraal.

In mijn vrije tijd breng ik graag veel tijd door met familie en vrienden. Daarnaast houd ik van reizen/vakanties, lees en puzzel ik graag en probeer ik geregeld te sporten. Ik ben opgegroeid in Tolbert, heb vanaf mijn studententijd jaren in Groningen gewoond en ben in 2017 samen met mijn vriend naar Winschoten verhuisd.

Leoni
Maira.jpg

Maira

 • Getrouwd met Karl
 • Ik houd van koken voor vrienden en familie

Maira

Hoe ik bij dit vak ben gekomen weet ik niet meer precies, maar ik weet wel dat ik nooit een seconde spijt heb gehad. Het is en blijft heel bijzonder om bij een geboorte te zijn en de ouders in vervoering te zien. Ik denk graag met jullie mee over wat jullie nodig hebben tijdens de zwangerschap, bevalling en daarna. Dat kan namelijk voor iedereen anders zijn.

Ik ben een rustige verloskundige en dat hoop ik ook uit te stralen en over te brengen op jullie als aanstaande ouders. Ik kom hier niet vandaan, maar woon al jaren met veel plezier in het Hoge Noorden. Eerst voor de studie in Groningen en sinds de zomer van 2018 woon ik samen met mijn man hier in Winschoten. In mijn vrije tijd geniet ik van kokkerellen en doe ik een opleiding tot costumière. Dat is een soort basisopleiding om simpele kleding te kunnen tekenen en maken, ontzettend leuk!

Maira

Waarneming

Laura.jpg

Laura

 • Ik houd van gezelligheid.

Laura

Wat mij aanspreekt in de verloskunde is het werken met mensen en de ontwikkeling van een kindje uit slechts twee cellen. Elke keer toch weer een klein wonder! Het werken als verloskundige is afwisselend en het blijft fascinerend om te zien hoe sterk vrouwen zijn tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Ik vind het bijzonder dat ik vrouwen en partners mag ondersteunen tijdens deze gebeurtenis.

Het gebied rondom Winschoten is voor mij bekend, ik ben opgegroeid in Zuidbroek. In mijn vrije tijd sport en reis ik graag. Uitgebreid koken, voetballen en muziek maken zijn mijn hobby’s. Momenteel woon ik in Groningen en zal ik tijdens de diensten in het gebied verblijven. In de komende maanden ga ik de opleiding tot echoscopist volgen als aanvulling op het vak. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten!

Laura

Assistentes

Conny.JPG

Conny

 • Genieten met mijn partner van kinderen en kleinkinderen.
 • Familie en vrienden spelen een belangrijke rol in mijn leven.

Conny

Toen mijn jongste naar het middelbaar onderwijs ging ben ik weer aan de studie gegaan. Ik heb de verkorte opleiding tot kraamverzorgster gedaan. Dit beroep heb ik met liefde 16 jaar uitgevoerd. Tussentijds heb ik de opleiding borstvoedingscoach nog gevolgd en met succes behaald. Daarna werd het eigenlijk weer tijd voor een nieuwe uitdaging. En die kwam er. Ben nu al weer anderhalf jaar praktijkassistente bij Verloskundig Centrum de Wieg. Van het werken met baby’s en moeders naar het werken met zwangeren. Ik geniet volop van alle veranderingen. Ik heb 2 kinderen, mijn partner heeft er ook 2. Samen zijn wij in het bezit van 5 heerlijke kleinkinderen. Wat een rijkdom. Gezellig samen zijn en zorgen voor vind ik nog steeds heerlijk, daar kan ik met volle teugen van genieten. Familie en vrienden spelen een hele belangrijke rol in mijn leven. We ondernemen dus ook met regelmaat iets met elkaar. Wandeltochten maken in onze mooie omgeving, volleyballen en Aqua Jogging doe ik met veel plezier. Positief en betrokken zijn, respect voor elkaar hebben, ieder in zijn eigen waarde laten zijn de eigenschappen die ik probeer uit te stralen. Wie weet spreken wij elkaar snel.

Conny
Carin.jpg

Carin

 • Ik heb 2 grote dochters
 • Ik houd van tuinieren

Carin

Ik ben mijn werkzame leven begonnen als onderwijzeres in het basisonderwijs. Ik heb 27 jaar voor de klas gestaan. In 2011 ben ik begonnen als praktijkassistente in de Verloskundigenpraktijk. Inmiddels werk ik hier dus al 8 jaar met veel plezier. Samen met de verloskundigen en de andere assistentes vormen we een hecht team. Ik houd van gezelligheid en volledigheid. Ik geniet van het contact met de zwangeren en de vaak leuke gesprekken die ik ‘s ochtends aan de telefoon heb. Ik ben getrouwd, heb 2 volwassen dochters en inmiddels 1 kleindochter waar ik ontzettend van geniet. Naast mijn werk doe ik veel vrijwilligerswerk en zing ik in een koor. Ik hou van wandelen, fietsen en ik vind het ook fijn om lekker in de tuin bezig te zijn.

Carin
Linda.jpg

Linda

 • Ik geniet elke dag van onze zoon
 • Ik vind het heerlijk om hard te lopen.

Linda

Na jaren met veel plezier gewerkt te hebben als kraamverzorgende, ben ik blij dat ik de kans heb gekregen om te gaan werken bij Verloskundig Centrum De Wieg als praktijkassistente en als begeleider bij Centering Pregnancy samen met Leoni. Bij Centering Pregnancy begeleiden we zwangere dames die rond dezelfde periode zijn uitgerekend. Bij de bijeenkomsten kan je al je vragen stellen en je ervaringen delen.

Ik ben getrouwd met Koos en samen hebben we een dochter en een zoon. Verder vinden we het erg fijn om samen te genieten van onze huisdieren, gezellige dagjes uit en vakanties. Ik omschrijf mezelf als rustig, zorgzaam en creatief. Mijn hobby’s zijn o.a. hardlopen, wandelen en crossfit.

Verder heb ik een praktijk aan huis voor o.a. zwangerschapsmassage en babymassage. Wordt het in de zwangerschap wat zwaar of heb je expliciete klachten, dan kan een massage uitkomst bieden. 
Bij de babymassage leer ik de papa en/of de mama hoe ze hun kindje kunnen masseren. Na de zwangerschap kan je je aanmelden voor de babymassage. Heb je er vragen over, stel ze gerust!

Linda

Lees meer