Babyvoeding & kolfverhuur

Borstvoeding

Borstvoeding geven is een unieke ervaring en het is de voeding voor een gezonde groei en ontwikkeling van je baby. Je lichaam maakt het zelf aan met als doel je baby van voeding te voorzien. In borstvoeding zit alles wat je baby de eerste 6 maanden nodig heeft.

Er zitten allerlei afweerstoffen in om je kindje een betere weerstand te laten opbouwen. Vooral in de eerste melk, het colostrum zitten veel van deze stoffen.
Allergische reacties komen minder voor of zijn vaak minder heftig. Ben je zelf of je partner allergisch aangelegd dan raden wij borstvoeding sterk bij je aan. Allergische reacties bij baby’s uit zich in buikkrampen, eczeem, luchtweginfecties en verkoudheid. Deze symptomen zijn door borstvoeding minder heftig en treden later op.

Borstvoeding geven is iets heel natuurlijks, maar dat wil niet zeggen dat het altijd vanzelf goed gaat. Het is zinvol om je in de zwangerschap alvast voor te bereiden op het geven van borstvoeding. Dit kan door middel van een cursus of een voorlichtingsavond over het geven van borstvoeding. Onze praktijk organiseert deze avond in samenwerking met Kraamzorg Het Groene Kruis en het OZG.

Kijk op de agenda wanneer de eerst volgende voorlichting is!

Borstkolven huren

Als je net bevallen bent moet de borstvoeding op gang komen. Daar heb je je baby bij nodig, want die moet goed gaan zuigen. Soms duurt het wat langer of is je baby nog misselijk. Dan is het handig om te gaan kolven.
Wij verhuren Ardo borstkolven van het Groene Kruis. Via je verloskundige die bij je op kraamvisite komt of via de assistente kunnen we dat voor je regelen als dat nog is. Ook kraamvrouwen uit andere praktijken kunnen van deze service gebruik maken. 

Flesvoeding

Wanneer je besluit flesvoeding te gaan geven, is het handig om al een fles, speentje en voeding in huis te hebben. Koop niet teveel flessen en spenen; soms heeft je baby een andere speen of fles nodig om goed te kunnen drinken. Alle merken kunstvoeding in Nederland voldoen aan strenge eisen en zijn geschikt om te geven.

De kraamverzorgster begeleidt je in het geven van flesvoeding. Want baby`s moeten soms ook leren om uit de fles te drinken. Zij leert je om de flessen klaar te maken, vertelt hoeveel en hoe vaak je voeding moet gaan geven en hoe je de flessen weer schoon maakt. 

Lees meer