Alleen kraambed

Ben je de hele zwangerschap onder controle geweest bij de gynaecoloog, dan kan je ook van onze zorg gebruik maken tijdens jouw kraambed.
Als je wordt ontslagen uit het ziekenhuis en je lekker naar huis mag, komt de kraamverzorgster bij jou, en, als je daar voor kiest komen wij ook zorgen dat je een prettig verantwoord kraambed hebt.
In de ziekenhuizen rondom Winschoten liggen folders klaar van onze praktijk waarin we ons voorstellen en uitleggen wat we zoal doen in de kraamweek.

Controles die de kraamverzorgster verricht bij moeder zijn: de hechtingen bekijken, het vloeien in de gaten houden, temperaturen en de stand van de baarmoeder voelen.
Bij de baby controleert ze de temperatuur, de kleur van de huid en de hoeveelheid plas en poep. Ook de hoeveelheid voeding is belangrijk. Hoe vaak en hoe lang gaat het kindje aan de borst of hoe vaak krijgt het een flesje met hoeveel voeding erin.
Wij komen in principe om de andere dag langs om te zien of alles naar wens gaat en of er vragen zijn met betrekking tot de zorg voor jou en je baby.

Je mag je rechtstreeks aanmelden bij ons of je kunt je aanmelden via de verpleegkundigen in het ziekenhuis. Zij zullen ons dan bellen zodra je naar huis gaat.

Lees meer