In bad bevallen

Een badbevalling wordt steeds populairder. De laatste jaren kiezen steeds meer vrouwen bewust voor het bevallen in bad en de voordelen van water. De vrouwen die in bad zijn bevallen zijn doorgaans erg enthousiast en raden het andere vrouwen zeker aan voor hun bevalling. Water heeft een rustgevende kwaliteit, die veel steun kan geven. Deze rustgevende, ontspannende werking is slechts één van de voordelen van een bevalling in water.Over de veiligheid hoef je je geen enkele zorg te maken. Met de juiste voorbereiding is de bevalling in water net zo veilig als iedere andere methode.

Wij begeleiden ook jouw bevalling in bad als je daar voor kiest.

Het gebruik van een bevallingsbad tijdens de bevalling kan zowel thuis als in het ziekenhuis. Ook als de uiteindelijke geboorte niet in bad plaatsvindt, zorgt het bad voor ontspanning en heeft het water een pijnstillende werking.
Kies je voor een bevalling in bad, dan is het belangrijk het juiste bad in huis te hebben. Een normaal ligbad is niet mogelijk in verband met de beperkte diepte, bewegingsvrijheid en ruimte voor de verloskundige.
Daarnaast kan je als partner de keuze maken om ook mee in bad te gaan om te ondersteunen en maakt dan direct deel uit van het intieme en intense moment.

Vraag je verloskundige naar de mogelijkheden!

Lees meer