OWee Cursus

De zwangerschapscursus O Wee bestaat uit zes lessen: vijf tijdens de zwangerschap en de zesde een aantal weken nadat je bent bevallen.

In de eerste les bespreekt de docent de invloeden van de zwangerschap op het lichaam en maakt ze een begin met oefeningen doen, houding en ontspanning. In de tweede les gaat ze hiermee verder en bespreekt ze ook de ongemakken waar je als zwangere mee te maken kunt krijgen. In de derde les wordt het onderdeel de bevalling besproken en ook het leren “puffen” is onderdeel van deze les. Vanaf deze les is ook je partner welkom.

In les vier komt de kraamverzorgende langs. Zij geeft informatie over kraamzorg en de voeding van de baby: borst- en kunstvoeding, zodat jij een keuze kunt maken waar jij en je baby je goed bij voelen. Op sommige locaties komt ook de JGZ-verpleegkundige nog informatie geven over haar rol na de kraamtijd. Les vijf bestaat uit twee delen. De eerste 45 minuten rondt de zwangerschapsdocent de cursus af door alles nog eens bij langs te gaan en vragen te beantwoorden. In de tweede 45 minuten gaan de aanstaande moeders nog een paar houding- en ontspanningsoefeningen doen en nemen de partners deel aan het partnerforum. Dit wordt begeleid door de kraamverzorgende.

De zesde les is na de bevalling, zonder je baby, zodat je even tijd voor jezelf hebt. Met je medecursisten en de docent praat je na over de bevalling. Daarna gaat de docent nog wat bekkenbodemspieroefeningen bespreken.

Tarieven O Wee.

Elke cursusavond is van 19.30 uur tot 21.00 uur (Deur open vanaf 19.15 uur ) en wordt gegeven bij Verloskundig Centrum De Wieg .

De cursus wordt aangeboden voor € 125,- (inclusief materialen en consumptie).
Klanten van Kraamzorg Het Groene Kruis betalen € 85,-.

Aanmelden voor de cursus

Je kunt je opgeven via onze klantenservice. Zij zijn tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer 050 – 36 66 422 of via het aanmeldingsformulier dat je vindt in de agenda bij elke cursus.

Lees meer